Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over permanente make up:

Ik zal hier proberen de meest gestelde vragen over permanente make up te beantwoorden, hebt u verder nog vragen? Neem contact met mij op.

Wat is permanente make up?

Permanente make up, afgekort als PMU, is een soort tatoeage en heeft een tijdelijk blijvend effect. Hierdoor wordt je gezicht ook zonder make up sprekender; je gezicht ziet er nooit kaal uit. Een van de meeste toegepaste vorm van permanente make up is de eyeliner. Hierbij wordt een lijntje boven en/of onder je oog getekend. Het laat je ogen spreken en bespaart een hoop tijd. Ook voor vrouwen met weinig tot geen wimpers is het een mooie oplossing. Daarnaast wordt de behandeling ook vaak toegepast op de wenkbrauwen. Er worden haartjes getekend om de wenkbrauw op te vullen en een mooie vorm te creëren. Ook voor dunne lippen is permanente make up een optie; met een lijntje om de lippen heen lijken de lippen voller. De lippen kunnen ook geheel ingekleurd worden, voor een blijvend mooie kleur.

Waar wordt permanente make up op toegepast?

Dat gebeurt onder andere op:
–  Lipcontour*
–  Inkleuren van lippen*
–  Eyeliner
–  Wenkbrauwen
–  Sproetjes of schoonheidsvlekjes (Coming soon, plan vast uw afspraak!)
–  Tepel- en tepelhofcomplex (bijvoorbeeld na borstreconstructie)*
–  Wegwerking van littekens*
–  Hazenlip in betere vorm brengen*

*Deze behandelingen bied ik op dit moment niet aan

Wat is de behandelwijze?

Permanente make up Muiderberg het Gooi hairstroke micro blading wenkbrauwen

Wenkbrauwen voor de eerste behandeling, na de eerste behandeling en na de tweede behandeling met de hairstroke techniek.

Bij schoonheidssalon Beauty by Shannon wordt altijd van te voren overlegd over de vorm en kleur van de permanente make up. Daarna wordt de vorm op de huid met pigment getekend, zodat het resultaat alvast bekeken kan worden. Vervolgens wordt de pigment in de huid geprikt. Dit is een tatoeagetechniek en wordt gedaan met een apparaatje met een kleine holle naald. Het is geen volkomen pijnloze behandeling. De pijn kan echter wel voorkomen worden door van te voren een verdovende crème aan te brengen die op recept van de huisarts te verkrijgen is. Er zijn meestal twee behandelingen nodig. De prijzen zijn dan ook inclusief vervolgafspraak.

Permanente make up is het aanbrengen van natuurlijke pigmenten in de korrelige lagen van de opperhuid. Een deel van de aangebrachte pigmenten wordt na een periode van 8 tot 15 dagen afgestoten als gevolg van de natuurlijke afschilfering van de huid. Daarom is een tweede en soms een derde behandeling nodig. Deze zogeheten retouches zijn bij de prijs inbegrepen. Het resterende deel (ongeveer 70%) vestigt zich in kleine kringetjes rond de bloedvaatjes. Na verloop van 1 tot 3 jaar gaat deze pigmentatie vervagen en verdwijnt deze langzaam. Permanente make-up is beslist geen tatoeage! De gebruikte pigmenten zijn 100% natuurlijk en bevatten een desinfecterend middel. Permanente make up ziet er ook zonder verdere make up heel natuurlijk uit en is daarom een uitkomst voor iedereen, maar speciaal voor mensen die brildragend zijn, een allergie hebben, veel sport beoefenen, of weinig tijd hebben voor het dagelijks opmaken.

Wat zijn de voordelen van permanente make up?

–  Je hoeft niet elke dag weer dezelfde handeling te volgen
–  Het scheelt ’s ochtends een hoop tijd
–  Je ziet er nooit kaal uit
–  Voor brildragers is er geen gedoe meer met make up opbrengen door slecht zicht
–  Perfect als u allergisch bent voor normale make up
–  Schoonheidsfoutjes kunnen worden gecorrigeerd

Is permanente make up veilig?

Permanente make up wordt in het bovenste deel van de tweede huidlaag gezet, in plaats van onderin, zoals bij een “echte” tatoeage. Het gaat dus een stuk minder diep; 0,1 mm om precies te zijn. Hierdoor zit het nog in de huidvernieuwende laag en is het dus niet ‘permanent’. Daarnaast wordt de nieuwste apparatuur gebruikt en gebeurt het zetten van de make up op de millimeter nauwkeurig.

Doordat schoonheidssalon Beauty by Shannon GGD-gecertificeerd is, wordt er op de op de meest veilige en hygiënische manier gewerkt. De vergunning is op te zoeken via de website van de GGD.

Welke kleur permanente make up zal ik laten zetten?

Samen doen we een kleuranalyse. We kijken daarbij o.a. naar uw huidskleur, haarkleur en kleur van uw ogen. Vervolgens kijken we naar uw persoonlijke wensen en daar stemmen we de kleur op af.

Wat is een dubbele eyeliner?

Hierbij wordt een zwart lijntje gezet met een schaduwlijntje in kleur.